מעשר כספים מהאחות

שאלה:

שלום לרבנים,
אני בחור שלומד בכולל (הנני רווק). אחותי צריכה להפריש מעשר כספים 1,800 ש"ח. אין לי הרבה כסף, אני לא עובד אני לומד כל היום. האם יותר לי להשתמש בכספי המעשר שלה לקניית ספרי קודש לצורך תשמישי האישי? או שמחוייב להיות משהו ציבורי? ואם אפשרי הדבר האם צריכה להתיר נדרה בפני 3?
יורה המורה ושכמ"ה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתה נזקק לסיוע לצרכי קיום, ודאי זה הדבר הכי יפה שאחותך תתן לך מעשר כספים אם היא חפצה בכך, אבל אם יש לך די לפרנסתך רק אתה רוצה ספרים, אין לקנות מכספי מעשר ככל שזה לא מיועד לשימוש ציבורי.

שיהיה תמיד רק שפע, ובורא עולם ישלח לך מהרה את זיווגך המתאים והנכון!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב,
    אחותי רצתה להפריש עשירית מהכסף שלה. אך עכשיו היא רוצה לעזור לי בקניית ספרים, והיא רוצה לתת חמישית לצורך מעשר כספים. ואת החמישית האחרים היא אינה רוצה לתת לי בתור מעשר כספים, אלא בתורת מתנה. האם יותר הדבר? האם צריכה לעשות התרת נדר משום שחשבה לתרום הכל למעשר כספים?