האם החלטות צבאיות צריכות להתקבל על פי ההלכה

שאלה:

שלום , במידה בימינו ישנה מדינת הלכה, האם ישנו גוף/מיהו (סנהדרין?) אשר אחראי לגבי החלטות מוסריות צבאיות כגון התקפת מוקדי טרור עם אנשים בלתי מעורבים לדוגמה. האם תשובה לשאלה כזו יש לחפש במקורות הפסיקה וההלכה או להשאירה למומחי הצבא והביטחון?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

כל מלחמה במדינת הלכה לאחר ביאת המשיח תהיה בשאלת אורים ותומים והסנהדרין. ברור שהחלטות בשטח מתקבלות על ידי אנשי הצבא, אבל עצם אישור המבצע בידי הסנהדרין.

כמו כן חשוב לציין דבר נוסף, גם במה שלא צריך סנהדרין יש פער גדול בין החלטות של אנשי תורה יראי שמים להחלטות של אנשים שאינם יראי שמים ואינם שומרי מצוות ולא מאמינים בה', ההיסטוריה הצבאית שלנו מעידה על הרבה פעולות שלא נעשו על פי רוח התורה, למטרות של כבוד וכדומה, ובעיקר תוך זילזול הנושאים של שבת ועוד.

אין ספק שכל התנהלות הצבא אין במאקרו – עצם אישור הפעולה והן במיקרו, חייב הכל להתנהל על פי תורה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיקר הדין הכריע המשנה ברורה שמותר לברך שהחיינו בשבת, אבל על פי סוד הובא מהאר"י שלא לברך, ולכן לכתחילה ראוי לחכות לאחר תשעה באב.