קביעת מזוזות גמ"ח מזוזות כשעוברים דירה

שאלה:

אני עובר מבית שכור. לא היו מזוזות והיה לי צורך לקנות. אפשר לשים מזוזות גמח במקום שהאני או הבעל הבית חייב להחזיר או זה נחשב שאני לוקח מזוזות בלי להשאיר? האם יש חילוק אם יודע ששוכר חדש נכנס לבית לפני שאני חייב להחזיר המזוזות? ואם שהוא מתכוון בכל אופן להוריד המזוזות הקיימות למזוזות משלו?

תשובה:

אם הוא ודאי יביא את המזוזות ואתה בינתיים שם מזוזות מגמ"ח, כך שהבית יהיה כל הזמן עם מזוזה, אין כל בעיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה. ואם השוכר החדש עובר לדירה לפני שיש צורך להחזיר המזוזות ולא התכוון להחליף המזוזות עם שלו?
    ואם לא ידוע מתי עוד שוכר יכנס?
    האם זה נחשב שלא עזבתי דירה ללא מזוזות או שכיון שצריך להחזיר אותם זה כאילו לא השארתי מזוזות כלל רק בתנאי שזה בטוח שלא יעבור רגע ללא מזוזות?