כיבוס כפפות גומי בשבת

שאלה:

שלום,
בשבת כשאני רוחצת פרות או ירקות אני משתמשת בכפפות של מטבח (כדי להימנע מיובש בעור הידיים), אני משתמשת בסבון כלים לצורך זה ורוחצת גם את הכפפות בסבון כלים כשהן עוד על הידיים שלי (כמו רחיצת ידייםׂ), זה נראה לי בסדר (ולא נחשב לכיבוס) כי הכפפות הן מגומי וזה כמו לרחוץ כלים, האם נכון?
תודה מראש.

תשובה:

מותר לשרות כפפות אלו במים אבל אסור לשפשף אותן במים כדי לנקותן, אף שאינן בולעות.

שבת שלום.

מקורות:

ארחות שבת פרק יג סעי' ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה,
    אז אם לאחר השימוש כשיש עליהן סבון, אשאיר אותן בתוך מים עד לשימוש הבא, זה כאילו השריתי אותן במים וסבון – האם אפשר לעשות כך ?

  2. מה שהן נרטבו במים ונשטפות תוך כדי רחיצת הכלים אינו בעיה, אין גם בעיה לשטוף בלי לשפשף, הבעיה היא רק לשפשף אותן במים.