מדוע בימינו גרושה לא יכולה להינשא לכהן

שאלה:

מדוע גרושה אינה יכולה בימינו להינשא לכהן,? יש לי מכרה גרושה 15 שנה .שלא ידעה והיתה עם גבר.יש לי מכרה רווקה שחוגגת עם גברים שוכבת איתם האם בגלל שהיא רווקה היא יותר ראויה מהגרושה ה" שמורה" ? תודה כבודו

תשובה:

שלום רב,

התורה והמצוות הן נצחיות. כלומר, מאז מתן תורה לפני יותר מ3300 שנה בהר סיני לא חל שינוי ולא קטן בתרי"ג המצוות. אילו אני הייתי גוזר איזה אישה ראויה לכהן אולי היה אפשר לשכנע אותי שהבחורה מהתיאור שאת מתארת לא הכי ראויה. ואילו גרושה ראויה מאד לכהנים. אבל מה לעשות, אני איש קטן, וגם אילו הייתי גדול אין בכוחי לשנות ולו בפסיק את מצוות וכללי התורה. אלו הן הכללים, זה מה שקיבלנו מסיני מקבץ המצוות הללו שישנם בתורה הן אלו שעשו אותנו וייחדו אותנו לעם – האומה היחידה שנותרה כל כך הרבה שנים! למרות ל הרדיפות שהעם שלנו עבר. אם את סבורה שהיה אפשר לשנות ולעשות התאמות במצוות בכל דור ודור בהתאם להבנת אנשי הדור. לא היינו קיימים היום כעם! ראי מה קרה עם כל הקבוצות שיצאו מהעם היהודי ועשו שינויים בחוקי התורה כמו הצדוקים והבייתוסים ועוד. אין להם כל זכר. ויתכן שאת אפילו לא שמעת מעולם על הכתות הללו…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשובה נכונה ואמיתית
    אמנם יש להוסיף, שמנין לנו בכלל שאיסור גרושה לכהן היא כי היא פחות טובה בגלל שהיתה אם משהוא אחר,
    טעמי התורה מוסתרים וגם אם יש טעם מסויים שהתגלה לנו יש בזה עוד הרבה טעמים.
    אז איך נחליט מה מתאים ומתי כשאיננו יודעים את טעם הדבר??