אשה משלימה תפילה בערבית / כהן שיש לו שונא

שאלה:

אשה שלא התפללה מנחה האם תתפלל ערבית או כיון שנשים לא קיבלו עליהם ערבית כחובה( לפחות זה מה שידוע לי) אז היא לא יכולה להשלים ערבית? 2 כהן שיש לו שינאה כלפי אדם האם יכול לעלות לברכת כהנים? תודה רבהאשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

כיון שגם אשה יכולה להתפלל ערבית היא יכולה גם להשלים, ותתפלל פעמיים ערבית.

במשנה ברורה סי' קכח ס"ק לז מבואר שכאשר הכהן שונא אדם מהציבור או הציבור שונאים אותו לא יעלה לדוכן, אבל צריך כמובן להגדיר מה היא שנאה ובמה היא שונא מכעס או תרעומת, ולא למהר להחליט שאינו יכול לקיים מצוה זו… ויעשה כל מה שיכול כדי להוציא השנאה מליבו, שהרי אמרה תורה לא תשנא את אחיך בלבבך… ואהבת לרעך כמוך!

שבת שלום.