קרי לילה / הרחקות בימי נידה

שאלה:

שלום,
שאלות אישיות, מחילה מכבודכם על אופיין.
ברצוני לשאול:
1. האם קרי לילה הוא פגם הברית אם יצא כתוצאה מחלום שעלילתו (לצערי העמוק) הביאה לכך?
2. מהו הדין של שינה ליד אישתי והעברת חפצים מיד ליד (ותו לא) בזמן נידתה? האם כרת? האם יש הבדל בין ימי המחזור לנקיים?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

קרי לילה כזה הוא פגם הברית, כמובן יש לשמור על העיניים ועל קדושת המחשבה ובעז"ה זה יתמעט, והעיקר לא לתהייאש מכשלונות אלא להרבות בלימוד תורה ולהמשיך להתעלות.

שינה ליד האשה והעברת חפצים אינם איסור כרת אלא איסור דרבנן, אבל אין בכך כדי להקל ראש חלילה בענינים אלו, שאגב מלבד עצם חיובם ככל הדינים שחייבו חכמים, הם הסגולה הבדוקה לשמירת הברית ולהצלחת שמירת הטהרה בבית בלי להכשל, כאשר ישנים יחד עלולים לבוא לייד מכשול ומשום כך אסרו זאת חכמים.

בשורות טובות.