צם בטעות ביום לפני

שאלה:

מה יעשה אדם אשר היה בבידוד עם בני משפחתו(ללא תסמינים) ומהיסח הדעת של הבידוד צם יום אחד לפני צום יז' בתמוז( עם אמירת עננו בתפילה וכמובן אוירה וסיפורים על יום זה שקרו דברים מאוד לא טובים ביום זה לעם ישראל ולתורה ), ולמחרת בבוקר התפלל כרגיל ואכל ושתה בשעות הבוקר ואח"כ התבשר לו שטעה ביום הצום, מה יעשה בנידון, והאם עלה לו הצום שצם יום קודם.

תשובה:

הצום לא עלה לו וצריך מעכשיו להמשיך לצום עד תום היום. כמובן רק אם אינו חולה אלא רק נמצא בבידוד.

בשורות טובות.