מוזיקה בבין במצרים לצורך פרנסה

שאלה:

אני עושה סרטים קטנים ב״YouTube” בשביל ילדים קטנים כדי שהם יכולים ללמוד. בתוך הסרטים, אני מנגן בגיטרה. האם זה מותר להמשיך לנגן ולרשם מוזיקה בבין המצרים?

תשובה:

אם פרנסתך מכך וההמנעות מהנגינה הזו תגרום לך הפסד כספי, יש להקל עד ראש חודש אב.

מקורות:

ראה פרי מגדים א”א סי’ תקנא ס”ק י, זכור לאברהם אבל אות א בשם זקן אהרן סי’ ריח, והובא בגשר החיים, וע”ע שו”ת מהר”ם שיק יו”ד סי’ שסח שהתיר לימוד מוזיקה לשם פרנסה אך לא לשם הנאה.

פרי מגדים אורח חיים אשל אברהם סימן תקנא ס"ק י
שלא. עיין מג"א. בגמרא יבמות מ"ג ע"א קודם לזמן הזה. ובטור, פירוש מראש חודש עד התענית. וכן הוא בשו"ע אין עושין סעודת אירוסין, משמע אף בשבת בנתיים אסור סעודה. ועיין סימן תקמ"ו סעודה בלא זמן אירוסין משמע שם דשרי. י"ל כאן חמיר טפי, ואף שלא בבית חמיו אסור: וריקודין ומחולות מי"ז בתמוז אסור אף בלא אירוסין כלל, ועיין אליה רבה. וישראל שפרנסתו כלי זמר אצל אינו ישראל בבית משתאות, יראה כדי פרנסה שרי ודאי, ואף דבר האבד י"ל דשרי להרויח כהאי גונא אם אין שכיח כלל, עיין הלכות חול המועד בזה: וי"ז בתמוז ועשרה בטבת, יש להחמיר באפשר כמו מראש חודש עד התענית, ועיין אליה רבה א', וצ"ע: