צ'ק שחזר ונטען שהגיע לפיקדון

שאלה:

שלום רב
קיבלנו צ'ק כתשלום ממישהו ואיננו זוכרים כעת ממי, והיות ושכחנו למלאות לפקודת מי הצ'ק חזר, הבנק התקשר ומסר לנו את פרטי בעל הצ'ק, התקשרנו אליו ואמר לנו שלפי המספר של הצ'ק כתוב לו שזה הגיע כפיקדון בכלל ולא כתשלום [והוא לא אמר לנו למי הביא, ואולי אינו זוכר].
השאלה היא האם מחובתי להאמין לו שהצ'ק לא ניתן לפירעון [ומי שנתן לי בעצם נתן לי שט"ח לא נכון] או שמכיון שצ'ק הוא שט"ח חתום, אינו יכול להישמט מלשלם מכוח טענה שהתכוין רק להפקיד את זה.

תשובה:

שלום וברכה,

צ'ק שלא נכתב על גביו לפקודת מקבל הצ'ק, וגם לא כתב על הצ'ק שהצ'ק פיקדון, האמין בעל הצ'ק על כל מי שיוציאו שיוכל לתובעו. ובעל הצ'ק לא נאמן בטענתו שהצ'ק נמסר לפיקדון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן נ גבי שטר ממרנ"י – שהאמין לכל המוציאו שאינו נאמן לטעון נגד השטר. ושם מבואר ששטר ממרנ"י בעדים יכול לכפור בו במיגו שהיה אומר פרעתי. אולם בצ'ק אינו נאמן לומר פרעתי אינו נאמן לכפור בו.