נטילת ידים וברכות בעת הקימה בבוקר

שאלה:

שלום, שאני קם בבוקר הסדר שלי הוא ככה:"מודה", בית הכיסא, נטילת ידיים במטבח(לא יכול ליטול ליד המיטה-כי יש לי ילדים קטנים והם ישפכו את המים)-ברכה+"יצר" ואז מצחצח שיניים.שאלתי מה עדיף:לצחצח שיניים ישירות אחרי בית הכיסא או אחרי הנטילה עם הברכה(כמו כרגע).תודה

תשובה:

יש ליטול ידים מיד כשקמים עוד לפני בית הכסא, כפי שהביא המשנה ברורה מהזוהר בתחילת סי' א, וזה יהיה נטילה ללא ברכה רק כדי להסיר רוח רעה, כי הברכה היא בעיקר על הנטילה לנקיות לתפילה, וכאן עוד בדעתך ללכת לבית הכסא לפני התפילה, אחר כך אתה יכול לצחצח שיניים כרצונך, בית הכסא ואז ברכת על נטילת ידים ואשר יצר.