מחבת חלבית ומכסה בשרי

שאלה:

שלום
טיגנתי חביתה במחבת טפלון ובטעות כיסיתי אותה במכסה של סיר בשרי.
החביתה הייתה מכוסה שתי דקות ורק לאחר מכן הבנתי את הטעות.
במחבת נעשו שימושיים עם חלב כגון טיגון פנקייקים חלביים. וגם במכסה נעשה שימוש בשרי
מב הדין?
תודה רבה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

אם המחבת והמכסה שניהם אינם בני יומם, כלומר לא נעשה בהם בשר או חלב ב24 שעות האחרונות, הכל כשר, אבל אם המכסה בשרי בן יומו ובמחבת לא, יש להכשיר את המחבת, או להיפך, ואם שניהם בני יומם יש להכשיר את שניהם והמאכל נאסר באכילה.