כיבוד הורים בחכמה

שאלה:

שלום וברכה,
בן שרוצה לעזור לאבא שלו, אבא איש מסורתי מתחזק אבל אין לו פרנסה. מה הבן עושה? בא לאבא שלו ואומר לו, יש הצעת עבודה שהיא לקחת פעמיים בשבוע נושא תורני אם זה פרשת שבוע או נושאים מחשבתיים ביהדות ולעשות עבודת חקירה מעמיקה הכל מסביב לתורה, אבא צריך לכתוב מאמר בנושא ולשלוח באימייל פיקטיבי שהבן נתן לו. הבן מחתים את האבא באופן פיקטיבי על חוזה עבודה בסוף כל חודש הבן נותן ‏לאבא משכורת מכספו. כל זה פיקטיבי רק בשביל לעזור בפרנסת אבא כי הבן מפחד אם יתן לאבא את הכסף ישירות הוא לא יקבל ואולי גם שואל הבן אם יש בעיה לתת פרנסה להבא בדרך זו כאשר יש בעניין איזה שהוא שקר וגם האבא יש לו טרחה לקרוא ולחקור, אומנם אפשר להגיד שבדרך זו האבא לומד תודה רבה

תשובה:

נראה לי רעיון מצויין מכל הבחינות, גם עזרהכספית גם רוחנית, ובלבד שהאבא לא יתפוס בסופו של דבר, הוא הרי ירצה לדעת היכן הדברים מתפרסמים ומה נעשה בהם…