מעשר ממכירת חפץ

שאלה:

ב״ה
אני צריך לתת מעשר מהמשכורת שלי, אבל אם לדוגמא מכרתי דבר מה באופן פרטי, אני צריך גם לתת מעשר גם מאותו כסף שקיבלתי?

תשובה:

ככל שקיבלת את דמי שוויו ולא הרווחת כאן, אין צורך לתת מעשר, אבל אם הרווחת, מכרת דבר זול ביוקר וכדומה- יש לתת מעשר מהרווח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה הולך לפי השווי האמיתי או לפי הרווח שלו? אם הוא קנה זאת ב-1500 ומכר באלפיים – למרות שהשווי הינו 5000 – וכי לא יצטרך להפריש מעשר מהרווח = 50 ש"ח מתך ה-500?