הנאה מספק טבל וערלה

שאלה:

קניתי סבונים שעשויים משמן זית, אין הכשר על הסבונים, האם צריך לחשוש שהם טבל או ערלה, ואני נהנה מטבל וערלה.

תשובה:

ככל שהן ביצור חו"ל, אתם הרי גרים בחו"ל, אין סיבה לחשש, ספק ערלה בחו"ל מותר, ולגבי טבל ודאי יש ללכת אחר הרוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני גר בארץ, מה עושים, לגבי טבל אני יכול לעשר את הסבון,
    ולגבי ערלה יתכן שהסבון לא ראוי לאכילה, אני יכול לטעום ולבדוק, כיון שזה לא מאה אחוז שמן זית, יש שם איזה חומר שמקשה את הסבון כנראה, ואם זה לא ראוי לאכילה, השאלה האם יש בו איסור הנאה.
    אם הסבון לא ראוי לאכילה, יתכן שלא חייבים להפריש ממנו גם מעשרות.

  2. אין בסבון תחיוב רומות ומעשרות כיון שאינו ראוי לאכילה.
    יש ערלה בסבון, אלא שבשנתיים האחרונות יש מעט עצי ערלה של זיתים, ממילא לא צריך לחשוש.
    הרב שאול רייכנברג