גיור פיקטיבי

שאלה:

האם מותר לאימי היקרה ללות גויה שלא באמת התגיירה רק לשם חתימה ולא לשם לקיים מצוות ואנחנו מבית דתי האם אימי מותר לה ללות אותה למקווה או נגיד שהת חתן שהילד מחלל שבת בפראסיה האם אפשר לקיים תמצוות של החתונה שלו למרות שהגויה לא באמת שומרת מצוות הרי בדין שמים היא משקרת ?

תשובה:

אם היא לא התגיירה באמת ובכל שקר וכזב, יש לדווח על כך לבית הדין שיבצעו בדיקה. אין לתמוך בגיור כזה.

בשורות טובות.