ברכת הירח

שאלה:

שלום;
מדוע אנו לא מברכים על הירח כמו שאנו מברכים על החמה כל 28 שנה.
תודה!!!

תשובה:

עד כמה שידוע לי הירח יש לו מסלול חודשי בלבד, ואינו כמו השמש שרק פעם ב28 שנה היא חוזרת למקומה שביום בריאתה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכאורה לירח אין מחזוריות בכלל. כלומר יש בוודאי את המולדות אך זה באותו יחס של השמש בסיבוב השנתי אך מחזוריות של 28 שנה וכדו' הרי "שמש ידע מבואו – לבנה לא ידע מבואו"