קרי וכתיב בתורה – כיצד יתכן?

שאלה:

הרי כל אות ואות בתורה זה קודש ואסור לשנות אז איך זה יכול להיות שיש קרי וכתיב ויוצא שני מילים שונות.

תשובה:

שלום וברכה

הקרי והכתיב בתורה אינם טעות וכדומה, אלא זו הלכה למשה מסיני שמילים מסוימות יהיו נכתבות באופן אחד ונקראות באופן שונה, ראה סוגית הגמרא בנדרים לז ב, עד כדי כך שכבר דנו ראשונים ואחרונים, כיון שאסור לקרוא בתורה בעל פה, כיצד קוראים את הכתיב שאותו מבטאים, ראה שו"ת הרשב"א ח"ז סי' שסא, ולהלכה הפרי מגדים סי' קמא א"א ס"ק ט כתב שקוראים בעל פה, וכך היא ההלכה למשה מסיני שאת הקרי יאמרו בעל פה כיון שאינו כתוב, ואילו בשערי אפרים שער ג אות יג כתב לקרוא מבפנים, כלומר לדבריו אלו לא סתם שתי מילים שונות ונפרדות, אלא זהו הקרי של הכתיב… ויש לקוראו מן הכתב.

יום נעים

הצטרף לדיון

תגובה 1