מה עדיף מנין או תפילין במנחה?

שאלה:

שלום וברכה
באופן שמחמת קוצר הזמן לזמן תפילה התפללתי שחרית בלי תפילין, ומאד לא נעים לי להתפלל מנחה עם תפילין במנין, האם עדיף להתפלל מנחה במנין בלי תפילין, או להתפלל מנחה עם תפילין ביחידות?

תשובה:

תתפלל מנחה במנין ותפילין תניח בנפרד בבית. אין קשר בין חובת התפילה לתפילין. להבא כדאי מאוד לקום בזמן ולהתפלל בצורה מסודרת בבית הכנסת עם תפילין מתחילה ועד סוף.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון, אבל זה רק ידור ולכתחילה משום שאז בלאו הכי האדם נמצא בכובד ראש, אבל ודאי שלא נפסיד בשביל זה תפילה במנין שהיא חיוב גמור לדעת הרבה פוסקים.