הרגשה באשה בהריון

שאלה:

שלום הרב,
אשתי בהריון בחודש מתקדם, האם תחושות של לחץ או הרגשה של פתיחה בצוואר הרחם נחשבות כהרגשה מהתורה שחייבת בדיקה פנימית? או תחושת זרימת הפרשה? יש לה גם יותר מהרגיל הפרשות טהורות בנרתיק ובתחתונים, לאו דוקא מיד ישירות אחרי התחושות שציינתי, יכול להיות שלפעמים מיד אחרי התחושות ולפעמים יכול להיות גם בלי קשר שיש תחושות כאלו בלי הפרשות.
האם לחשוש להרגשה במקרה הנ"ל?
הרי ברור שאשה בהריון מרגישה לחץ או פתיחה כלשהי כי הגוף עובר שינויים. וכמו כן, אם היא בהריון למה לחשוש לכך שנפתח המקור להוציא דם? והאם זה משנה מה חודש ההריון?

תשובה:

אין כל צורך לבדוק, ההרגשה היא בנפתח מקורה להוציא דם, כאן הרי מדובר בפתיחה טבעית שבדרך כלל אין בה דם, גם הזרימה הזו שתיארת אינה מחייבת בדיקה כיון שהיא יודעת ומוחזקת במראות טהורים כפי שציינת.

לידה קלה ובבריאות.

הצטרף לדיון

תגובה 1