תפילה בציבור במקום ביטול תורה משמעותי

שאלה:

כעת בימי הקורונה, שכן שלי עושה מנין בביתו והזמין אותי. אני בצהרים הולך לכולל ולומד שם לבד, השאלה היא אם אני חייב ללכת לשם להתפלל מנחה וערבית, כי למעשה זה מפסיק אותי מאד בלימוד, ולפעמים אני כבר לא יכול ללמוד, ואילו הייתי נשאר בכולל הייתי יכול ללמוד הרבה יותר

תשובה:

ככלל מבטלים תורה לתפילה בציבור, למעט מי שתורתו אומנותו. אבל אם ההפסקה לתפילה תבטל אותך כל אחרי הצהריים מלימוד באופן קבוע יום יום נראה שאין חיוב ללכת לשם, אף כי עדיף מאוד למצוא מנין אחר אם יש אצלכם שם בארה"ב, אינני מכיר את המצב, השאלה אם אי אפשר לשלב ולמצוא מקום נוח ללימוד בקירבת מקום כך שאפשר יהיה לקיים שניהם…