ריבית לצדקה

שאלה:

הבן שלי מנהל גמ"ח כספים, וגם הוא משלם לבעלי קוראים בשבת, ובחור אחד היה חייב לגמ"ח 300 ש"ח, ואותו בחור קרא בתורה והיו חייבים לשלם לו 400 ש"ח, ואמר אותו בחור לבן שלי, אל תשלם לי כלום ואני כבר פטור מהחוב, וההפרש שזה יהיה לצדקה, האם יש בעיה של ריבית, שנמצא שהוא שילם לגמ"ח מאה יותר ממה שהיה חייב. [יש לציין שהגמ"ח הוא מכסף של האנשים, אבל לפעמים מקבלים נדבות מאנשים, כי לפעמים יש הפסדים כגון שאחד ברח ולא שילם וכיוצ"ב].
אם אפשר לקבל מקורות אשמח מאד, כי הבן שלי נבוך בזה

תשובה:

אין ריבית לצדקה ולהקדש, ראה ב"מ נז ומנחות דף צ וראה דיון ארוך בזה במנחת יצחק ח"ד סי' יז, ואין כל משמעות לכך שרוב הכסף הוא הפקדות, את המאה ש"ח האלו שום אדם לא יקבל, אף אחד הרי לא מקבל מעבר למה שהפקיד, זה כסף של הגמ"ח עצמו.