קניית חולצה לעלייה לתורה של בני בשנת אבל

שאלה:

האם מותר לי לקנות חולצה לעלייה לתורה בשנת אבל על אבי ? האם יש הגבלה לצבע החולצה ?
הבן עולה לתורה בראש חודש אב יום היוולדו . האם מותר לי ולאחי להיות בתפילה גם אם היא חגיגית ?

תשובה:

חולצה אינה בגד חשוב שיש לאסור לקנות בשנת אבל, כמו כן מנהג בני ספרד להחמיר בענין זה רק בבגדים לבנים, אבל בגד צבעוני כבר לאחר השלושים מותר, כך הביא בס' ילקוט יוסף בהל' אבלות, מותר להיות בתפילה החגיגית, כמובן בלי מוזיקה גם בגלל שהוא כבר חודש אב ימי אבלות החורבן.

מזל טוב ורוב נחת.