לא חש בטוב שבוע לפני הצום

שאלה:

מי שכל השבוע שלפני הצום סבל מכאבים שסבל מהם, כאבי ראש רגליים, צמרמורת וכד' [לא היה חום, אבל הרגיש כמו בחום, אולי המודד חום לא היה תקין] ואמנם התהלך על רגליו, אך לא יכל ללמוד מחמת חולשה וכן היה כל הזמן עם משככי כאבים. לא אובחן עדיין סיבת הבעיה, כנראה זה וירוס [עשה בדיקה קורונה ועדיין אין תשובות] בהנחה שבעז"ה עד י"ז בתמוז ירגיש יותר טוב וכבר יהיה בלי משככי כאבים. האם צריךיכול לצום. או שכיון שגם אם ירגיש טוב זה עדיין יהיה ממש סמוך להבראה שהגוף עוד תשוש, לא מומלץ לצום.

תשובה:

אם מרגיש טוב ויש תשובות מבדיקת קורונה והכל בסדר, יש לצום, לנוח במיטה במשך היום במזגן, ועם הכנה טובה שתייה מרובה וכו', יהיה טוב בעזרת ה'. אבל לא מרגיש עדיין טוב, גם אם כבר לא לוקח משככי כאבים, יש להקל ולאכול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם מרגיש כבר טוב, אבל קים ליה בנפשו ומרגיש שהגוף שלו עוד "שברירי" [מרגיש לא במיטבו, לא ריכוז מלא וכד'. מצוי אחרי וירוס ארוך שאדם יוצא החוצה ועוד מרגיש חלש וכד'] וחושש שכמובן אם יצום אמנם לא יארע לו רע, אבל יתכן ויחזיר את הגלגל אחורה וגם יעכב את ההבראה המלאה.
    מה הדין?