אם אבי שיחיה מבקש לנגן בגיטרה שלי בבין המצרים מה לעשות?

שאלה:

אולי לומר מראש משהו?
תודה כבוד הרב

תשובה:

תאמר לו בעדינות ובדרך כבוד שלא מנגנים בשלושת השבועות, אבל זה לא עסק שלך למנוע ממנו זאת, בן לא יכול שלא להרשות לאביו להשתמש בחפציו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה כבוד הרב
    אך לא הבנתי "בן לא יכול שלא להרשות לאביו להשתמש בחפציו" הכוונה שאני לא יכול לא להרשות לאבי שיחיה להשתמש בחפציי? או שכבוד הרב חושב שהגיטרה נקנתה על ידי אבי שיחיה ולכן זה חפצו ולכן איני יכול שלא להרשות שישתמש בחפציו (של אבי שיחיה).

  2. אני חושב שזה לא כבוד לאבא שהבן אומר לו "אני לא מרשה לך להשתמש בגיטרה שלי", זה דיבור שלא יעלה על הדעת לטעמי, ולא משנה מי קנה, לא כך מעירים לאבא על הנושא.

  3. לא הייתי מעיר ככה ממש, אלא רק לצורך השאלה ניסחתי כך, ואולי גם בשאלה לא הייתי צריך לנסח כך? לפעמים לא שם לב שמה שאני אומר לא נשמע טוב.