תביעה על רשלנות רפואית

שאלה:

י שעשה ניתוח ולטענתו לא הצליח כי אושפז אחר כך ורוצה לתבוע האם מותר ישר עם עורך דין או שחייב לקבל היתר מבית דין?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לתבוע רופא בערכאות. יש לתבוע בבית דין, ואם יסרב להתדיין בבית דין ניתן לתובעו בערכאות.

אם הרופא מבוטח ומפנה את התביעה כלפי פוליסת הביטוח שלו, מותר לתבוע בבית משפט. אבל אם התביעה אישית נגד הרופא, ורק אם יתחייב יפנה לביטוח, אסור לתובעו בערכאות תחילה.

בהצלחה.