משמעות שיר של יום

שאלה:

שלום וברכה, מהי המשמעות של שיר של יום שאנו אומרים כל הזמן? אני יודע שאמרו אותו גם בביהמ"ק, השאלה שלי היא גם למה באמת אמרו אותו בבית המקדש, ולמה זה מיוחד ליום ראשון, זה לשני. זה משנה אם היו בוחרים מזמור אחר או שזה לא משנה?

תשובה:

שלום וברכה

היו אומרים מזמורים אלו בעת הקרבת קרבן התמיד, אינני יודע מה גרם לבחירת שירים אלו דוקא, אבל אנחנו אומרים זאת משום שהתפילה היא כנגד הקרבנות, ושחרית הרי היא כנגד תמיד של שחר.

הצטרף לדיון

תגובה 1