מכשולות ברחוב חייבים להזיזם?

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי הרבה, הנה ברחוב ישנם הרבה מאד מכשולות (אבנים חפצים ענפים וכדו'), האם חייבים להזיזם? (כמעט אין לדבר סוף).

תשובה:

שלום וברכה,

אין חיוב לפנות את התקלות שנמצאים ברשות הרבים. יש איסור להניח תקלה ברשות הרבים, כשם שאסור לכרות בור ברה"ר. אבל אם רואה בור אין עליו חיוב לסלקו. ואם רואה תקלה ומגביהה אותה ומניח בצד, ויש חשש שהתקלה תחזור שוב לאמצע השביל, יהיה חייב על הנזק שייגרם מחמתו. ולכן עדיף שלא יגביה מכשולות, ואם מגביה צריך לסלק לגמרי.

בהצלחה.