לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקח בטעות מכנסיים ושילם רק מחר – גנב למפרע?

שאלה:

שלום וברכה,
כשהייתי בחנות בגדים החלטתי להשאיר את הזוג מכנסיים שמדדתי עלי ולשלם עליו בקופה, אך מחמת ריבוי המוצרים לבסוף לא שמתי לב ולקחתיו בלא לשלמו…
כמובן שבעזרת ה' מחר או מחרותיים אלך/אשלח כדי שישולם המכנס , אבל אני מסופק האם מרגע ששילמתי נמצאתי עובר על איסור גזל בכול זאת או שנחשב כאילו שילמתי למפרע ולקחתי המכנסיים בהיתר , ואם אכן עברתי על גזל חלילה אע"פ ששילמתי- האם יש דיו בלבקש מחילה מהמוכר או שצריך לבקש מהמנכ"ל וכו..' (-שאולי רק לו יש הסמכות למחול על כגון דא)?

תשובה:

שלום וברכה, לקח בטעות ללא שימת לב, ודאי שחייבים לשלם או להחזיר, אבל אין בזה איסור גזל, כיון שנעשה שלא במתכוון. ולכן עליך להשיב את הבגד או לשלם עליו בהקדם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה קצות סימן כה ס"ק א שרק במזיק חייבה תורה בין שוגג ובין מזיד ולא בגזל, ולכן אין חיובי גזילה כאשר נעשה בשוגג.

הצטרף לדיון

תגובה 1