כל פעם שאומר תודה על משהו זה נעלם

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קראתי מלא הרצאות וגם ספרים בעניין הודאה, אמירת תודה על כל דבר לה' בחיים.

אבל קורה משהו ואני לא יודע אם זה בראש שלי או פשוט שאני עושה משהו לא טוב.. אני אסביר:
התקבלתי לעבודה חדשה ואמרתי לבורא עולם תודה על העבודה ותוך יום כבר לא עבדתי שם.

קניתי לפטופ חדש אמרתי לבורא עולם תודה במילים שלי, יום למחרת הלפטופ התקלקל.

האם אמירת תודה במילים שלי מעורררוג מסוים? פותח עין?
אני בבלבול רציני.. אמירת תודה מועילה או מזיקה?
תודה מראש

תשובה:

חלילה וחס, הדברים האלו קרו למרות התודה ולא בגלל התודה… מי יודע איזה נזק מנעת לעצמך בזה שאמרת תודה… ב"ה שרק הלפטופ הלך…

שיהיו בשורות טובות ותמיד רק שפע.