גניזה שם אדם שנכתב בטעות כמו חלק משם קודש

שאלה:

שלום רב
לעיתים קרובות הנני מקבל דברי דואר מקופ"ח בנק וכדו'
בעקבות כך ששמי הוא משה יהודה
מופיע שמי בדר"כ על המעטפה בקיצור
ללא אותיות ד' וה' בשם יהודה
התעוררתי שלכאורה יש כאן א"כ שם השם י-ה-ו
האם יש מקום לחשוש ולגנוז כל המעטפות וכדו'
או כיון שברור שדעת הכותב איננה לקדושת השם אין צורך לגנוז
בתודה מראש

תשובה:

כיון שזה לא נכתב לשם ה' וניכר שכך, אין צורך לגנוז ואפשר לזרוק לאשפה, אף שיש שהקפידו בשמות שיש בהם שם ה' לעשות קו או שלא לסיים כתיבתם, אבל זה היה רק מנהג לחומרא בעלמא ולא מן הדין. אם נכתב בטעות שם שלם יש להחמיר יותר, כל זה אינו ניכר [כתיבת שם מקום בית אל אינו טעון גניזה].

מקורות:

ראה שדי חמד באר בשדי, צדקה ומשפט פרק טז הערה פ, אגרות משה יו"ד ח"א סי' קעב, הליכות שלמה תפילה פרק כב הערה 34.