ביטול דירת נופש

שאלה:

שלום וברכה , נסעתי עם חברות לצפון , סגרנו על דירת נופש ב-300 ש"ח, לאחר שעתיים התקשרתי לבעל הדירה ואמרתי לו שאנחנו מגיעות עוד רבע שעה הוא אמר שלא ידע שאנחנו כבר בצפון אבל יכולות להגיע והוא ינסה להתארגן , אחרי עשר דקות הגענו למקום והבנו שהוא ממש לא סימפתי (מבחינת האנשים שהיו בבניין) מיד התקשרנו לבטל , הוא ביקש על הנזקים 150 ש"ח (חצי מהסכום), השאלה היא האם עלינו לשלם זאת?
אף אחד לא ניסה בשעתיים האלו להשיג את הדירה לאותו לילה.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה תשלום של מקדמה, חייבים לשלם לו. אבל אם לא ניתנה שום מקדמה כספית, ורק סגרו בטלפון, אם חוזרים ומבטלים את הדירת נופש אין חובת תשלומים כלל.

בהצלחה.

מקורות:

אם שולם מקדמה, תשלום המקדמה הוא מקח, ולא ניתן לחזור מהקניין. אבל אם לא ניתן מקדמה, אין כאן קניין, ולמרות שלכתחילה אסור לחזור משום מחוסרי אמנה, אבל אם חזר אין עליו חובת תשלומים. ואם יש סיבה מוצדקת לחזרה גם איסור של מחוסר אמנה אין כאן.