תספורת בזמן מנחה

שאלה:

שלום
1. האיסור נאסר בזמן מנחה גדולה , קל וחומר לפני מנחה קטנה נכון?
2. האם שומר עוזר לעניין זה ? אם יש זמן קבוע בבית הכנסת האם זה גם מתייחס לזה ( לאו דווקא זמן קבוע שאני מתפלל אלא זמן קבוע בבית הכנסת ליד הבית שלי )
3. האם הספר מספר במכונת תספורת וגם במספריים האם הדין יותר קל? האם השכיחות שישברו המספרים חל גם על מכונת תספורת ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשאלתך זו דן כבר המשנה ברורה בסי' רלב ס"ק ו, וכתב שכאשר יש לו ב' או ג' זוגים [מספרים, מכונות] מותר, וראה בקצות השולחן סי' כו ס"ק טו שכיום שהתספורת קצרה ומהירה ונעשית במכונה נהגו להקל בדין זה, וראה בבן איש חי פ' ויקהל שאפילו בזמן מנחה נהגו להקל ולא רק סמוך למנחה.