עץ מזיק בחצר משותפת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
סבתא שלי גרה בקומה שנייה ויש מתחת לחלון של הסלון שלה מין עץ נמוך שמביא מלא יתושים שמזיקים לה.
היא ביקשה לשאול אם מותר לה לשים רעל על העץ ובכך להרוס אותו.
מדובר בחצר משותפת לדיירי הבניין….

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר והעץ נמצא ברכוש המשותף מותר לשכנה [שהיא חלק מהשותפים] לשפוך רעל ולכלות את העץ.

בהצלחה.

מקורות:

עץ פרטי שגורר חרקים לשכנים יש לדון מתי יכול השכנים להתנגד לקיום העץ [תלוי אם זה גירי דיליה או לא כמבואר כאן]. אולם כשהעץ נמצא ברכוש המשותף וגורר חרקים לאחד מבעלי השותפות יכול דייר להתנגד לקיום העץ למרות שהנזק לא מגיע בצורה ישירה, וגם אם הנזק לא מוגדר כ'גירי דיליה'. כיון שזכותו של שותף לעכב שלא יהיה בשותפות דבר שמביא לו נזק.