שימוש בכתרה של תורה

שאלה:

שלום הרב!
1.האם מותר לי לבקש מהמוכר הנחה על מוצר בגלל היותי לומד תורה(בחור ישיבה) או שזה השתמשות בכתר תורה?
2.בענין פרשיות השבוע, האם יש עניין למצוא את הקשר בין פרשה לחברתה(למה נסמכה פרקה פלונית לאלמונית)?

תשובה:

שלום וברכה

1. מעבר לכך שזו השתמשות בכתרה של תורה, בעיני יש בזה חילול ה' של ממש, כביכול בני תורה הם מקבצי נדבות…

2. בודאי יש קשר [בין הפרשיות פתוחה וסתומה, לא דוקא הפרשיות הכלליות שזו יותר חלוקה שרירותית כדי לסיים את התורה פעם בשנה], אם מוצאים את הקשר יפה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש עוד ערכים חוץ מכסף… יש נקודה שהיום לא מספיק ברורה לכולם, כשאני הייתי נער היא היתה נושא שהרבנים בישיבות דיברו עליו. בן תורה הוא לא חמור נושא ספרים, יש לו "צורת אדם"! בסלבודקה שבליטא זו היתה שיטה של ממש לייקר את הבן ישיבה, שיהיה לבוש היטב וינהג במתינות ובנכבדות, באכילתו ינהג בכבוד בהילוכו במשאו ומתנו עם בני אדם, הוא לא רק יודע ללמוד או בן תורה זה משהו שמקרין על כל האישיות. בן תורה הוא לא קבצן, הוא האדם הנכבד ביותר בסולם החברתי מבחינת מבנה האישיות שלו. יש לו נפש עשירה וכו'.