לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עשיית גבות בשיטת השערה – כתובת קעקע

שאלה:

האם לאשה אשכנזיה מותר לעשות גבות בשיטת חוט השערה סוג של צביעה קבועה שמחזיקה שנה שהיא רק בשכבה הראשונה של העור ?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי יש להמנע. אף שהאיפור בשיטה זו מחזיק זמן קצר יותר מאיפור קבוע בשיטות הישנות, אינני יודע אם זה משמעותי, ולכאורה עדיין יש לחשוש שזה נחשב כתובת קעקע, לא ידוע לי על הגבלה מאוד מדוייקת מתי זה כבר לא נחשב קיעקוע, ובהלכה אין הבדל בין שכבה אחת של עור לשלוש שכבות, יותר משמעותי שהאיפור נעשה באופן של פיגמנטים מתחת לעור שזו פעולה של קיעקוע. ראה כאן בהרחבה על עצם הנושא.