נדר לדברים יומיומיים חשובים -מותר?

שאלה:

שלום לכבוד הרב
האם יש בעיה לנדור נדרים על דברים הכרחיים יומיומים שאני יודעת בוודאות שאם לא אנדור לא אעשה אותם וזה הדבר שנותן לי מחוייבות (לדוג' שעת שינה וכו).
למדתי פעם (לבגרות) שלעוון נדרים יש איזה עונש חמור וגם אם יודע שיקיים את הנדר אסור.
מה ההלכה אומרת בנידון כזה? האם אני זוכרת נכון?

תשובה:

יש להמנע מכל וכל! אם חלילה נכשלים זה הרי עוון חמור מאוד. יש למצוא שיטה אחרת, אפשר לעשות קנס כספי לצדקה בלי נדר וכדומה, אבל נדרים זה מחוץ ללכסיקון שלנו לגמרי, לא משתמשים בזה בכלל.

שבוע טוב.