כניסה לשירותים בבניין משרדים

שאלה:

שלום
הגעתי להתפלל מנחה גדולה במקום שבו העובדים במשרד שם (שאינני חלק ממנו) מקיימים מנין. לפני הקורונה זה היה בפנים והיום עושים זאת בחוץ באזור הבנין. כשהגעתי למקום הייתי צריך לשירותים באופן שהרגשתי שקשה יהיה להתפלל בלי ולכן נכנסתי לבנין לשירותים שם והשתמשתי בסבון לרחיצת ידיים לאחר מכן. האם יש כאן בעיה של גזל? לכאורה באופן נורמלי אנשים מוחלים על שימוש בשירותים ויודעים שאם אדם צריך ייכנס וגם זה היה לצורך התפילה שמאוגרנת ע"י חלק מהעובדים שם, אבל אמרתי בכל זאת נשאל.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

במקרה שלך שהצטרפת לתפילה של העובדים של המשרד, אינך כעובר אורח זר, אלא כלקוחות של המקום, ולכן היה מותר לך להשתמש בשירותים.

בהצלחה.

מקורות:

על כניסה לשירותים אנשים לא מוחלים, ולכן אסור לעוברי אורח להיכנס לשירותים של משרד או מרפאה, אלא אם הגיע לצורך קבלת שרות מהמקום. אולם יש רשות לכל מי שהתקשר בכל צורה שהיא לעובדי המשרד להשתמש בשירותים, אבל לא לעוברי אורח. ולכן הצטרפות למניין של עובדים מסתבר שלזה יש רשות להשתמש, וזה כחלק של השתמשות במקום.