לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חפץ שמונח במקום זמן מה

שאלה:

שלום! ראיתי בספר פתחי חושן שכתב כך:
אפילו כשניכר שהונח שם אם ניכר שכבר מונח שם ימים רבים ודאי נתייאשו הבעלים והרי הוא של מוצאו.
מה הדין לפי זה במטען של פלאפון שמונח במקום של בחור בבית מדרש שלושה שבועות? האם עליו להכריז ואם לא יבואו לקחתו יוכל לקחת אותו לעצמו?

תשובה:

שלום וברכה,

מטען שמונח במקום של בחור, נחשב המקום למשתמר קצת, ואסור ליטלו אלא להשאירו במקום כדי שבעליו ייראו וייטלו.

הפתחי חושן שדיבר על זמן רב לא התכוון לשלושה שבועות. זמן רב הכוונה לזמן ממושך מאוד [לפחות שנה] שיהיה ניכר שהדבר נשכח והתייאשו הבעלים.

ולכן אין לקחת את המטען מהמקום, אלא להשאירו במקום עד שיכירו בו בעליו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רס.