התפרצויות אלימות בבית עקב התמכרות לקאנביס

שאלה:

בעלי מעשן קאנביס רפואי במהלך כל השבוע ביום שבת כאשר אינו מעשן הוא נתקף בהתקפי זעם מאוד קשים אשר מושלחים עליי ועל הילדים התפרצויות זעם קללות ואפילו רב עם אנשים בחוץ מה שממש גורם לנו ולסביבה סבל בשבת רק מחכים שהשבת תיגמר הילדים ואני ממש סובלים אני רוצה לציין שבמהלך השבוע שמעשן זה לא קורה בנוסף ניסינו עוגיות שמן ומכשיר אידויי וזה לא משפיע עליו האם יש פה עניין של פיקוח נפש ואפשר להתיר לו לעשן??המצב ממש קשה והילדים ואני ממש כבר שונאים את השבת מכל מה שאנחנו עוברים ממנו ואני מדגישה זה קורה רק בשבת אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער ובכאב את אשר עובר עליכם. ברור שמצב כזה אינו נחשב פיקוח נפש, ואין להתיר לו לעשן. גם אם היה מגיע מצב שחלילה מסכן אתכם, לא היה הדבר מתיר לו לעשן אלא מחייב אותו לפנות לאישפוז בשבת. אבני בטוח לגמרי שיש לגורמי הרפואה דרך לסייע לכם, יש אינספור תרופות להרגעה, ויש לדרוש ממנו לקחת תרופות כאלו ככל שיזדקק, אסור להניח למצב הזה בשום אופן. תפנו לייעוץ רפואי. במקביל תפנו למרכז ריטורנו להתייעץ לגבי גמילה מההתמכרות.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני רוצה עוד יותר לחדד את המצב ולהסביר שאני במצב שממש רוצה להתגרש עקב כך הילדים שלי מתבגרים ומרגישים עול בשבת עד כדי כך שאומרים שבסוף הם יעזבו את הדת ויחללו שבת ובעלי ממש לא אחד שיפנה לטיפול או לאישפוז או לגמילה פשוט המצב נראה כאילו עדיף שהוא יחלל שבת מאשר שאנחנו נתגרש או שהילדים יתרחקו מהדת אנחנו משפחה שחוזרים בתשובה כבר 10 שנים לכן אשמח לעצה יותר מכוונת מה העדיפות לצאת מהבית בשבת הוא לא ייצא וגם לנו אין לאן ללכת בנוסף הוא ניסה תרופות מרגיעות שלא השפיעו עליו
    תודה מראש

  2. קטונתי מלהשיב, זו לא שאלה לאינטרנט, אין לי ספק כלל וכלל שעליכם לפנות לייעוץ זוגי רבני שם הנושא ידון בצורה בלתי משתמעת לשני פנים. אין כזה דבר "בעלי לא ילך לטיפול", הוא חייב להבין שהמצב הזה לא יכול לקרות אפילו עוד שבת אחת, הנושא חייב להיות ברור לו, והוא חייב לקחת אחריות מלאה לטיפול במצב. זה חייב התייעצות הכי מקצועית עם אנשי מקצוע טובים. את צריכה להעמיד בפניו עדינה אבל תקיפה בצורה בלתי משתמעת לשני פנים, שאת מוכנה לתמוך בו עד הסוף וללוות התורה בדרך הכי קשה, אבל בתנאי שאת רואה נכונות מלאה מצידו לטפל ולפתור את הבעיה. אין אופציה להמשיך כך! נתפלל להצלחתכם.