הסרת שיער בשלושת השבועות

שאלה:

שלום וברכה!
האם במהלך 3 השבועות ניתן לעשות טיפולים בהסרת שיער? בגלל הקורונה התהליך שלי התעכב וקשה להשיג תורים.
זה לא באזור הפנים. האם זה משנה אם אני אישה או שאין הבדל בין אישה לגבר לעניין זה

תשובה:

כל מה שאשה רגילה לגלח כדי שלא תתנוול ותתגנה מותר לעשות גם בימי אבל ושלושת השבועות בכלל, אבל מה שרק לתוספת יופי יש להמנע. אולם, גברים אינם מותרים בכך אלא בשפם המפריע לאכילה. אצל בני ספרד ההגבלה הזו מתחילה רק בשבוע שחל בו תשעה באב.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' שצ סעי' א ובב"ח שם.