לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הוזלה הבהמה שניזוקה

שאלה:

בעניין הוזל השער הרמ"א (חושן משפט הלכות נזקי ממון סימן תג סעיף ב) הביא להלכה את דעת הטור כי"א ואת דעת הנימוקי יוסף כיש חולקין:
"(ודוקא שנודע לניזק בשעת מיתה, אבל אם לא נודע לו, הפחת על המזיק עד שיודע לניזק. וי"א דה"ה אם הוזלה (טור ס"ה). ויש חולקין דבזולא אף על גב דלא נודע לו הוי של ניזק) (נ"י פ' הנ"ל)."
כיצד נפסק להלכה למעשה?

תשובה:

שלום וברכה,

הרמ"א הביא את שתי השיטות להלכה, ולכן יכול המוחזק קי"ל ולהיפטר – לא נוכל לחייב את המזיק לשלם על הפחת. ומאידך אם הניזק יהיה מוחזק בממון של המזיק, יוכל לעכב בידו ממון כשיעור שהוזל, ולומר קי"ל כחולקים.

בהצלחה.