האם מותר לשמוע שירים השנה בבין המצרים? קורונה

שאלה:

בעקבות הקורונה, עולה השאלה האם מותר לשמוע שירים השנה בבין המצרים, כפי שהתירו גדולי ההוראה לשמוע שירים השנה בימי ספירת העומר.
נשמח לתשובה מפורטת.

שבוע טוב ומבורך
ובשורות טובות!

תשובה:

שלום וברכה

אין לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות, וזה לא דומה כלל לספירת העומר משתי סיבות: א. עיקר המנהג שלא לשמוע מוזיקה הוא בגלל אבלות החורבן, ומעיקר הדין זה קיים כל השנה, רק נהגו להקל ולהחמיר בזה רק בשלושת השבועות, ממילא ודאי אין להקל בזה כלל וכלל. ב. בזמנו היתה היסטריה גדולה בציבור, ולכן חששו שמא אנשים יכנסו לדכאון חלילה וכו', עשכיו אנשים למדו להכיר את הקורונה ולחיות איתה ואין לנו להקל סתם בדברים שנהגו בהם איסור.

וכל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בבנינה!

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. ״עשכיו אנשים למדו להכיר את הקורונה ולחיות איתה״
    סליחה שאני סותרת את דברי הרב,
    אבל אני בבידוד יחד עם כל בני הבית. אני מתחתנת עוד כמה חודשים ומאוד קשה לשמור על אוירה טובה ונינוחה.
    עד כדי חשש פגיעה בבריאות הנפש(!)
    גם אני לא האמנתי עד שחליתי בעצמי.
    בברכה שאף אחד לא יתנסה בנסיון הקשה הזה!

  2. לא דיברתי ל מקרים ספציפיים אלא על הנהגה כללית כפי שהשתקף מהשאלה, כל מקרה לגופו יש לדון בו. שירבו שמחות ותדעו רק טוב!