לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בקבוק ששווה כסף שנשכח ברכב

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכות ,
לפני מספר ימים השארנו את הרכב של אשתי במוסך על מנת להכינו לבדיקת טסט שנתית .
ההסכם עם בעל המוסך היה שהוא יכין את הרכב וגם יקבע תור במכון הרישוי והוא בעצמו יקח הרכב לבדיקה ובתם התהליך נשלם לו .
כאשר חזר הרכב מבדיקה מצאנו בקבוק ריק ברכב שערכו הכספי 30 אג' – דמי הפיקדון ע"פ חוק .
אין לנו מושג מי השאיר את הבקבוק האם המוסכניק או הבודק במכון הרישוי .
השאלה האם חלה עלינו חובה לברר למי שייך הבקבוק שכן הוא שווה בערכו ל30 אג' .
האם ניתן לומר שזה בגדר הפקר או שמא רשותי ( הרכב) קונה לי את החפץ ?
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

רובא דרובא של האנשים שמפקירים את הבקבוק, למרות שניתן לקבל עבורו 30 אגורות. ולכן מותר לך לקחת את הבקבוק שנשאר לעצמך, ואין עליך חובת השבה.

בהצלחה.

מקורות:

אין ספק שהבקבוק שנשאר הופקר על ידי בעליו וכן מותר לך לקחת את הבקבוק.