לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אופן נשיאת הכפים בברכת כהנים

שאלה:

בסד
האם יש שיטה שאומרת לשים את הידיים בצידי כלפי השמיים לכהן בזמן שמברך ברכת כהנים ?

תשובה:

שלום וברכה

על פי השו"ע והמגן אברהם סי' קכח סעי' יב, נושאים כפים בצורה אופקית ישרה ולא כלפי מעלה, אולם על פי המקובלים האצבעות כלפי מעלה, אף שהידים ישרות אופקיות, ראה כף החיים שם ס"ק עז, וראה עוד בכף החיים שם, שיש שנהגו על פי סוד ששתי הידים משני צידי הראש מכוונות שתיהן לגמרי כלפי מעלה, והאצבעות כולן פתוחות ולא כצורה הידועה של פריסת הכפים.