רב גדול אישר לדבר לשון הרע

שאלה:

שלום לרבנים
ראיתי סירטון של הרב אמנון יצחק שאומר שאם בן אדם מחלל שבת או מחטיא את הרבים מותר לדבר עליו לשון הרע,
הוא דיבר גם על הרב זמיר כהן שיש לו אתר של הכרויות ואמר שמותר לדבר עליו לשון הרע.
האם זה נכון?
https://youtu.be/UerzDzq3oSo צירפתי סירטון.

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום. הרב זמיר כהן מפורסם כאדם שעשה רבות ונצורות בהחזרה בתשובה. חלילה לדבר עליו לשום הרע. אין לי מושג על מה מדובר איזה אתר וכו'. אבל אני מניח שמדובר על שני סגנונות כיצד לפעול לחזרה בתשובה. כלומר, כאשר המטרה היא לפנות לציבור הרחב לא תמיד סוג הפניה תהיה זהה כפי שפונים לציבור יראים ושלמים. לכן, אנשים מסויימים יכולים לקחת את זה לקצה הקיצוני ולטעון כאילו יש כאן בעיה הלכתית והוא מחטיא את הרבים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמנון יצחק אמר עליו בשיעור שהוא משדל לזנות שבאתר שלו יש תמונות של נשים וגברים והם יכולים לצלצל אחד לשניה חופשי.. שהוא מחטיא את הרבים והוא רשע.. איך רב מדבר ככה על רב ?

  2. אני אינני הדובר של הרב יצחק וממש לא מעוניין גם לעשות זאת, אני מנסה ללמד זכות שהוא סבור שיש באתר זה אכן דברים אסורים שגורמים להחטאת הרבים והוא מתריע כנגדם.