למי מגיע הפיצוי האם למשלם או למי שדרש אותו?

שאלה:

שלום
אשתי רכזת טיולים בבית ספר והזמינה אתר לטיול בעקבות הקורונה היא הייתה צריכה לסגור אותו לבית הספר ובדרישות האתר זה במינמום הזמנה של 180 כרטיסים לכן לקחו 180 כרטיסים בכוונה למלאות כמה שאפשר
בפועל המנהלת החליטה שכיתה א' לא יגיעו כי זה לא מתאים לרמתם ושכיתות ד-ה שלא תוכנן שיבואו יצטרפו כתוצאה מהחלטה זו נותרו 20 כרטיסים למימוש
אשתי החליטה לנסות את מזלה ודיברה במקום עם האחראי שיחזיר לה את הכרטיסים שלא מומשו הוא בהתחלה התחמק ואמר שצריך לדבר עם המנהל וכדו' בסופו של דבר אחרי דו"ד קיבלה בחזרה את כל הכרטיסים שלא מומשו
השאלה היא למי זה שייך? האם לבית הספר ששילמו על זה או לאשתי שבקשה את זה וללא בקשתה זה לא היה מגיע
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

החזר כספי שהוחזר שייך למשלם על הכרטיסים – במקרה הנ"ל שייך לבית הספר. אשתך שטרחה והוציאה מהם את התשלום יכולה לדרוש שכר טרחה בלבד, כפי שמקובל לשלם עבור טרחה כזו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות לגבי שליח שהוזיל או שחסך בהוצאות עבור המשלח.