מעילה בהקדש – שרידים מהר הבית

שאלה:

שלום רב,
בצעירותי לא ידעתי שאסור לעלות להר הבית,
ועליתי לשם עם קבוצת יהודים דתיים,
לא נכנסנו אלא למקומות המוחזקים כהר הבית ללא חשש עזרות,
הראו לנו שם עמודים מתקופת בית שני,
שהיה דבוק עליהם שרידי זהב,
אספנו כמה פיסות קטנות של שרידי זהב,
ויצא לנו עיגול של בערך מילימטר על מילימטר,
שמרתי אותו והוא אבד לי,
מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

עצם העלייה להר הבית עלולה להיות כרוכה באיסורים של ממש וטוב שאתה יודע שחובה להמנע מכך.

לגבי הזהב הנ"ל, ככל הידוע לי הסיורים הללו בחלקם המאפשר ממש גישה לשרידים, מתמקדים יותר בחלק הכי דרומי של הר הבית, במקום שבעצם היה ממוקם לפי המחקרים ארמונו של הורדוס ולא בית המקדש, כך שיש להניח שלא מדובר בשרידי קודש ואין בזה מעילה, בתקווה שאני צודק בזה… בכל מקרה על כל עוון מועילה תשובה…

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין כרגע לאן להשיב, גם אם זה כן היה מעילה בהקדש הרי אין עכשיו הקדש… מהרה יבנה המקדש ותשיב… כמובן שכחלק מרדכי תשובה אתה יכול לתת סכום כזה בינתיים לצדקה.