לשון הרע איך להתגבר?

שאלה:

שבוע טוב ומבורך.
יש לי בעיה שאני מודעת אליה,
אני מדברת מלא לשון הרע אני מרגישה שזה משתלט עליי ואני לא יכולה לעצור .. אני מנסה לעשות השתדלות אבל תמיד נופלת בזה .
למשל לפני יציאת שבת ישבנו אני, בעלי,אחי אישתו ואמא שלי בבית והתחלנו לדבר על האח השני והגיסה השניה שלא היו נוכחים..
גיסתי לא מכבדת את אמא שלי ולא כיבדה את אבא ז"ל ואכשהו פתחנו שיחה עליה והתחלנו להוציא הכל…
אני מודעת לזה שזה אסור אבל באותו רגע זה קשה.. הטינה הזאת שאיכזבה את אבא משתלטת עלינו ..איפשהו בשיחה אמרנו שנפסיק זה לשון הרע ושוב לא עברה דקה ודיברנו עוד הפעם.
לא יודעת מה לעשות אני לא מלאת מצפון אבל כן יודעת שיש לי בעיה עם זה וזה חטא ענק ובזמן שאנחנו עושים דברים לעילוי נשמת אבא אנחנו בו זמנית כופרים ..
מה אפשר לעשות בנידון? ללכת לקרוא תהילים זה לא יעזור מנסיון.
עצה טובה אולי תושיע..

תשובה:

חייבים לעבוד על זה!! לשון הרע זה עוון חמור, אני שמתי לב שהדבר שהכי עוזר וזה אמיתי, זה שמדברים על כך הרבה עד שזה נהיה מאוס ולא מכובד. בציבור בני תורה כשאדם מתחיל לדבר לשון הרע, מסתכלים עליו כמו על אדם שעשוה מעשה בזוי… זה מונע מאוד. תקבלו על עצמכם בלי נדר ללמוד כל יום שתי הלכות בספר שמירת הלשון, זה מכניס חזק לתודעה ויעזור מאוד. יש ספרים שכבר מחולקים לפי הספק יומי זה.

בהצלחה