חיבור מדרגה לעגלת תינוק בשבת

שאלה:

שלום רב האם מותר בשבת לחבר/לנתק מדרגה נוספת לעגלת תינוק מאחורה, שעליה יעמוד עוד ילד קטן אחד, היא מתחברת על ידי שני ווים שמבריחים אותם, תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם רגילים לחבר ולפרק כל יום ולא משאירים את המדרגה מחוברת לעגלה, זה בכלל המחלוקת הידועה בין החזון איש לשו"ע הרב בחיבורים כאלו, לדעת השו"ע הרב כיון שמפרקים תמיד בו ביום מותר, ולדעת החזון איש קולא זו אמורה רק בכלי שכך דרך שימושו ולא דרך בנייתו, כמו מכסה הברגה לכלי, אבל כאן זה דרך בנייתו ולא דרך שימושו ואסור.

מקורות:

ראה שו"ע הרב סי' שיג סעי' כא, וחזון איש סיק נ ס"ק ט.